هلدینگ صبح شیرین

خورشید دوباره طلوع می کند

بازاریابی چیست؟

9 مدل بازاریابی برای سرآمد بودن در بازار

پیشرفت در هیچ کسب و کاری امکان پذیر نخواهد بود مگر آنکه نحوه ی ارائه ی خدمت و محصول بیزینس خود را به خوبی بشناسید. بازاریابی دانشی است که بستر این ارائه را آماده می کند و هنری است که بهترین نحوه ی ارائه را در هر بستری مشخص نموده و به کار می بندد. در این مقاله به تعاریف بازاریابی و انواع آن می پردازیم تا شما با شیوه های متفاوتی که می توانید از آن در کسب و کار خود بهره مند شوید آشنایی پیدا کنید.

تعاریفی AMA  (American Marketing Society) از تحقیقات بازاریابی(marketing research) به طور متوسط هر 3 سال یکبار توسط محققین آن مورد بازبینی و تغییر قرار می گیرد. با توجه به سرعت تغییر در جامعه ی بشری ونیازهایش معقول به نظر می آید که نوع بازاریابی نیز دستخوش تغییر گردد. ما در این مقاله با چند تعریف اساسی به روشن شدن مفهوم بازاریابی پرداختیم.

تعریف AMA از بازاریابی: بازاریابی یک فعالیت متشکل از اقدامات و فرایندهایی  برای خلق، ایجاد ارتباط، ارائه و مبادله پیشنهاداتی است که برای مشتریان، متقاضیان، همراهان و در یک جامعه ی کلان ارزش محسوب می شود.

تعریف فیلیپ کاتلر از بازاریابی:بازاریابی علم و هنر کشف، خلق و انتقال ارزش به مشتری و بازار هدف به منظور ایجاد سود و رضایتمندی برای آنان است.(مصوب 2017)

به زبان ساده تر می توان  بیان داشت که در بازاریابی سعی بر آن است تا نیاز مشتری شناسایی شده و به او گوشزد شود که برند یا محصولی که به او معرفی می شود یکی از راه های برآورده شدن آن نیاز است.

اجزای بازاریابی (مارکتینگ)

بازاریابی اجزای متعددی دارد از قبیل:

  • توسعه ی محصول
  • تحقیقات بازار
  • تبلیغات
  • برندینگ
  • رسانه
  • روابط عمومی
  • ارتباطات
  • فروش
  • خدمت به مشتری
  • و تحلیل بازار

با توجه به نوع سیاست های سازمان بسیاری از این فعالیت ها می تواند در حیطه ی وظایف بخش بازاریابی قرار بگیرد و گزارش های آن به این بخش ارائه شود.

تحقیقات بازاریابی چیست؟

تحقیقات بازاریابی عملکردی برای کسب اطلاعاتی است  که مصرف کننده، مشتری و عموم مردم را به بازاریاب پیوند می دهد – اطلاعاتی که برای شناسایی و تعریف فرصت ها و مشکلات بازاریابی استفاده می شود. تحقیقات بازاریابی شامل اطلاعاتی در زمینه ی تولید، پالایش و ارزیابی اقدامات بازاریابی و نظارت بر عملکرد آن است که در نهایت به درک بهتری از نحوه ی عملکرد بازاریابی کمک می کند.

مراحل تحلیل بازاریابی:

  1. روش جمع آوری اطلاعات طراحی می شود.
  2. فرآیند جمع آوری داده ها مدیریت و اجرا می شود.
  3. نتایج حاصل از اجرای داده های اولیه تجزیه و تحلیل می شود.
  4. یافته ها و پیامدهای این فرایند ها جمع بندی و ابلاغ می نماید.

برندینگ چیست؟

برندینگ (نام تجاری) یک اصطلاح، طرح، نماد یا هر ویژگی دیگری است که کالاها یا خدمات یک فروشنده را متمایز از کالاهای فروشندگان دیگر می‌کند.

برند استاندارد ISO  بر این تعریف می افزاید و می گوید: نام تجاری (برندینگ) یک دارایی نامشهود است. آنچه از طریق برندینگ در اذهان تداعی می شود منجر به ایجاد ارزش و سود اقتصادی  آن تجارت می شود.

fa_IR